Lærere på Sorø Musiske Skole

Klik på en person for at læse mere om vedkommende.

Sang & klaver, børnekor

Annelies van Der Meer

Jeg selv er født og opvokset i Holland og kom til Danmark i 1986. Jeg har sunget og spillet klaver og blokfløjte siden jeg var 7 år gammel og jeg har været med i flere musicals.

Jeg har taget er uddannet kirkemusiker på Sjællands Kirkemusikskole og har sidste fire år stået for musikken til Ruds Vedbys Borgspil. Det fede ved klaveret er at man er et en-mands-orkester, – man kan spille både melodi, akkorder og rytme på én gang.

Musik er en stor berigelse i ens liv og hjælper med indlæring af alle slags. Jeg lægger vægt på at glæden ved at lave musik og prøver at finde repertoire som både eleven og jeg selv har lyst til at arbejde med. Jeg bruger Music Mind Games i min undervisning til at lære noder og teori.

Telefon:59 46 32 92

Email:annelies_van_der_meer@hotmail.com

Teater

Annette Hammers Ludvigsen

Skuespiller fra Skandinavisk Teaterskole (1996)
Master i drama- og teaterpædagogik (2010)
Uddannet folkeskolelærer (2016)

Siden starten af 80’erne har jeg været rundt i et vekslende landskab af teater: Jeg har læst Teatervidenskab, været filmstatist, deltaget i diverse kurser (fx stemmeteknik, mime, gadeteater, fysisk teater), og været skuespiller ved bl.a. et turnéteater. Jeg har brugt min stemme og min skrift som studievært og tekstforfatter på lokalradioer, og “backstage” har jeg instrueret både børn og voksne, været instruktørassistent på teatret Kaleidoskop og skrevet teatermanuskripter. Jeg har siden slutningen af 90’erne fokuseret på at undervise primært børn og unge, især på Sorø Musiske Skole, hvor jeg har været ansat som teaterlærer siden 1999.

I teater er der intet facit, ingen endegyldig sandhed … til gengæld er der millioner af magiske øjeblikke. I teater kan du både udforske din egen identitet og noget, du ikke er. Teater er en øvelse i at tænke i billeder, og det er en opdagelsesrejse, hvor du både ser ind i dig selv og væk fra dig selv, med hele verden omkring dig som inspirationskilde. At arbejde med teater er at arbejde med at give sig selv et (nyt) udtryk og med at fremvise det, så det kan give mening for andre mennesker. At arbejde med teater er at dele sig selv med andre, både medspillere og publikum.

Telefon:60 81 03 13

Email:annact@kulturel.dk

Rytmisk sang, ungdomskor

Bonnie Denise Christiansen

Jeg er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium 2008 med sang som hovedfag, og studerede derefter på VoiceEmbodiment, en 2-årig efteruddannelse for professionelle sangere.

Jeg synger med på Bobby McFerrins seneste album “VOCAbularies” og har lagt stemme til flere danske tegnefilm bl.a. Elias og Kongeskibet og Villas vilde dyr.

Og så har jeg netop færdiggjort en solistklasseuddannelse i Rytmisk Korledelse på det Jyske musikkonservatorium.

Telefon:20 74 47 70

Email:mail@bonniedenise.com

Trombone/trompet/horn, Blæs & Beat (orlov fra 1.5.2018-31.7.2019)

Carlos Perez

I min undervisning lægger jeg stor vægt på udvikling, men også det sociale mellem børnene. Sammenspilsundervisning er for mig en rigtig god mulighed for at styrke eleverne i at være både kommunikative og selvstændige samtidig med at vi beskæftiger os med at udvikle hver enkelt elevs kapacitet for at samarbejde med andre på tværs med musiklege og andre form for øvelser.

Jeg har undervist de yngste børn de sidste otte år på forskellige kommunale institutioner bl.a.. Slagelse Musikskole, Sorø Musiske Skole, Storbælt Skole. Desuden har jeg undervist i trækbasun og sammenspil på Rytmisk Center i København, Vallekilde Højskole, Frederiksberg Musikhøjskole, Vallensbæk Musikskole, Slagelse Musikskole mfl., og så har jeg lavet workshops om cubansk musik på konservatoriet i Silkeborg og på Rytmisk Musikkonservatorium.

Musik har altid været en stor del af mit liv og derfor er jeg meget glæde for at kunne bidrage til samfundet med det jeg har lært gennem min karriere. Vi bruger musik på Cuba som et middel til at samle folk, holde kroppen i gang med dans og bygge bro mellem generationerne.

Musikken hjælper os til at se de positive ting i livet og kæmpe mod de vanskeligheder vi møder.

Telefon:26 85 64 90

Email:carlotrombon@hotmail.com

Slagtøj og obo, Slagtøjsorkester

Claus Jesper Rothe

Jeg spiller slagtøj, obo, klaver, blokfløjte mv. og har undervist i slagtøj og rytmisk grundgrundskole lige siden jeg blev uddannet Rytmikpædagog – FRMO – i 1991.
Jeg har fået undervisning på konservatorierne i København og Kairo og spiller en masse perkussion i mange sammenhænge.
Jeg ønsker at mine elever både oplever glæden ved at spille og øve sig og får lyst til at indgå i sammenspil med andre så tidligt som muligt.

Telefon:24 64 46 29

Email:crothe9@gmail.com

Guitar

Dennis Wiberg Clausen

Underviser på Frederiksberg Skole (tirsdag) i Akustisk Guitar og Elektrisk Guitar..
Uddannet fra bl.a. Vestjysk Musikkonservatorium, Institutt for musikk, Trondheim. Guitar Institute, London o.m.a.
Undervisningen tager udgangspunkt i dig, dine ønsker, dine musikdrømme.
Du kan forvente en top motiveret/rutineret og meget engageret guitarlærer der brænder for at spille og undervise dig i guitar og musik.
VELKOMMEN!

Spirehold og musikalsk værksted, blokfløjte

Eva Varming Sørensen

Jeg lægger vægt på at hver time er positiv og livsgivende og lærerig. Til undervisningen spiller vi på mange forskellige instrumenter, f.eks. trommer, bas, el klaver og xylofoner og synger i mikrofon.

Vi leger det musikalske indtryk ind gennem leg og bevægelse og vi bruger ”magiske” noder. Og så skriver vi tit vores sange selv.

Telefon:20 16 82 26

Email:evavarming@gmail.com

El- og akustisk guitar, el-bas, sammenspil, guitarorkester

Frans de Koe

Stilarter: Rock, Pop, Reggae, Jazz, Folk, Viser, Klassisk m.v.

Repertoire: Red Hot Chili Peppers, Pink Floyd, Michael Jackson, Eric Clapton, Stephen Marley, Beatles, Nirvana, DAD, Kashmir, og mange andre.

De sidste 5 år har jeg lavet Dansk/Caribiske musikvideoprojekter som fungerer således: Jeg indspiller nogle danske musikskoleelever, derefter lægger elever fra en Caribisk landsbyskole sang, guitar, percussion og evt. dans på projektet. Tilbage i Danmark får flere musikskoleelever mulighed for at tilføje flere lag til sangene. Jeg bestræber mig på at arrangere en del af musikken så dem der har spillet ca. et halvt år også kan være.

Her er et link til en video vi optog i 2015:

Telefon:59 46 12 64

Email:fransdekoe@c.dk

Trombone/trompet/horn, Blæs & Beat (vikar indtil 14.06.2019)

Jakob Sønderby Larsen

Telefon:26 18 45 11

Email:larsen@lic-mail.dk

Violin, bratch, SMS-orkester, Folkemusikbandet

Kirstine Sand Haugaard Rasmussen

Jeg er uddannet folkemusiker fra Det Fynske Musikkonservatorium i 2007. Jeg underviser i både klassisk og folkemusik alt efter, hvad den enkelte elev ønsker. Udover at undervise er jeg freelance musiker, og spiller primært med kvartetten Svestar og trioen Fiolministeriet. Begge bands turnerer jeg med både rundt i Danmark og i udlandet.

Telefon:22 33 19 15

Email:kirstinesand@yahoo.dk

Skolesekretær

Lene Andersen

Telefon:57 87 64 70

Email:lea@soroe.dk

Klassisk klaver

Marie Sønderby Larsen (barselsorlov)

Klaveret er et meget genrebredt instrument, og det udnytter jeg både i undervisningen og i mit virke som musiker. Jeg arbejder som akkompagnatør og freelancepianist på forskellige teatre og spiller i folk-kvartetten Svestar (sammen med Kirstine, der underviser i violin) som bl.a. har turneret i Japan og andre lande.

I min undervisning lægger jeg vægt på at klaveret ikke skal være et isoleret instrument der kun tilhører dagligstuen, men at eleverne hurtigt mærker hvad instrumentet kan i sammenhæng med andre.

Jeg er uddannet i klassisk klaver fra Det Fynske Musikkonservatorium i 2008, samt i Rom hos den Argentinske pianist Mirta Herrera.

Telefon:20 11 67 84

Email:larsenloud@gmail.com

Saxofon, klarinet, Blæs & Beat

Morten Dreyer Nielsen

Lærer for Talentklassens holdundervisning: Hørelære, teori, rytmik mv.

Har virket som professionel musiker siden 1980’erne. hvor jeg primært ernærede mig som bluesmusiker indtil uddannelsesstart på RCM i 1987.

Er uddannet på Rytmisk Konservatorium i København hvorfra jeg blev færdig sommeren 1991 som Musiker/Musikpædagog.

Har undervist på fuld tid siden da på – Frederiksværk musikskole, Køge musikskole, Kristofferskolen som er en steinerskole i Roskilde, og sidst men ikke mindst Sorø Musiske Skole. Jeg holder rigtig meget af at undervise sætter en høj standart for mig selv og mine elever.

Vi er her for at spille musik og lære et instrument at kende og jeg prioriterer at mine elever kommer i gang med sammenspil/band hurtigst muligt. Men der er også plads til at vi hygger os en gang imellem.

Er stadig aktiv som musiker og spiller i alle mulige og umulige sammenhænge.

Telefon:36 72 58 30

Email:breckerretro@gmail.com

Kontra- & el-bas, guitar, Pigebandet (og souschef)

Nikolaj Wolf

Jeg har spillet koncerter og undervist siden 1991 og er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i 2004. Når jeg ikke underviser, spiller jeg koncerter og skriver musik og arbejder i lydstudie. Jeg har spillet med kendte og ukendte i Danmark og udlandet, bl.a. Donovan, Jokeren, Jonathan Byrd. Jeg har udgivet 2 plader i eget navn i Danmark og Japan og skrevet musik til teater og film, udover dem jeg har spillet med på…

Jeg lægger stor vægt på at det skal være sjovt, vi skal lege og på kreativiteten og på at instrumentet lyder godt og især på at lære at lytte, – til de andre man spiller med til instrumenternes klangen og til det hele.

Telefon:57 87 64 72

Mobiltelefon:26 18 61 69

Email:niwo@soroe.dk

Slagtøj (og skoleleder)

Peter Mensink

Jeg er den glade leder af Sorø Musiske Skole, i næsten 20 år har jeg haft verdens bedste job, og jeg nyder hver dag at se glade medarbejdere og glade børn, trives på Sorø Musiske Skole. Og jo, jeg har da også lavet andet end at være leder på Sorø Musiske Skole. Oprindelig er jeg uddannet slagtøjsspiller, og har spillet en del klassisk og ny kompositionsmusik. I dag bliver det til knap så meget udøvende musik, men jeg spille i en lille jazzkvartet, og fra tid til anden tager vi også ud og spiller, så det hele ikke går op i administration.

Telefon:57 87 64 71

Email:pmen@soroe.dk

Rytmisk klaver (barselsorlov 1.1.-31.7.2019)

Rasmus Kjær

Jeg lægger vægt på spilleglæde og tager udgangspunkt i elevens egne ønsker.
Uddannet på Det Jyske Musikkonservatoriums solistlinje 2003-2008. Spillet og turneret med bl.a. Under Byen i USA, Canada, Europa og Rusland. Har siden 2010 helliget mig egne projekter inden for jazz og moderne musik. Dette førte til den roste debutudgivelse ”Broken Bow” fra 2012.

Telefon:21 48 51 67

Email:rasmuskjaermail@gmail.com

Akustisk og el-guitar, Rabenshøjs Rockbanditter (Frb. Skole), Rabenhøjs Backingorkester, Rabenhøjs Band “101”

Simon Rabenhøj

Hos mig lærer du hvordan man spiller på en guitar, om musik, teori, skalaer, akkorder, rytmer og om hvordan man spiller sammen med andre.
Du skal bl.a. lære at sidde/stå med guitaren, stemme guitaren, lære om toner, akkorder og rytmer så du kan spille alle dine yndlingssange og lave egne sange. Vigtigst af alt skal vi finde frem til hvad DU synes er så fantastisk ved musik, at du simpelthen ikke kan lade være med at tage guitaren frem og spille på den hver dag.

Jeg er guitarist og har været hooked siden jeg fik min første guitar i 1996. Jeg medbringer den overalt hvor jeg kommer, og har insisteret på altid at have den med på ture, ferier, om det så er med tætpakket bil, flyver eller andet. Jeg var og er meget inspireret af blues/rock guitarister fra 60’ernes britiske musikscene. Specielt Jimi Hendrix og de vilde lyde han kunne hive ud af en elektrisk guitar talte specielt meget til mig. Jeg spiller i bandsne Gemstone(prog), Mythery(prog), Gløderne(rock) og skriver egen musik. Derudover spiller jeg på diverse projekter Elguitar og Kirkeorgelkoncerter, Bossa Nova og regulær dansemusik til fester.

Telefon:22 88 95 25

Email:simonrabenhoejguitars@gmail.com

Sang, klaver, kor

Solvor Østvang

Jeg er født og opvokset i Norge, bosat i Danmark fra 1985, siden da har jeg undervist børn, unge og voksne i musik, og har nydt at få lærerige erfaringer igennem mødet med en masse musikglade mennesker. I mit pædagogiske arbejde er det vigtigt for mig at opbygge gode tekniske grundfunktioner hos eleven, her synges og spilles der musik i mange genrer.

Jeg er uddannet operasanger fra operaakademierne i Stockholm og Oslo og på Musikkonservatoriet i Trondheim. På Kgl. Danske Musikkonservatorium er jeg uddannet i pædagogik, stemmeteori og analyse. Jeg har sunget en række forestillinger og koncerter indenfor, opera, operette, romance og liedrepertoiret og givet kurser i forskellige sammenhæng.

Mine hobbyer er natur og foto. Mit pædagogiske arbejde har en central plads i mit liv og jeg ser min opgave som at tage godt vare på den enkelte elevs musikglæde og stimulere til læring.

Jeg er optaget af musikkens væsen, der altid er den største glæde når den opstår inde i en selv og når man kan dele denne følelse med andre.

Telefon:53 54 53 72

Email:solo@soroe.dk

AniLab, Animationslinjen

Søren Skovgaard Jakobsen

Telefon:25 75 53 78

Email:sja@animationskonsulenten.dk

Kunst

Tina Elf

Telefon:22 32 08 50

Email:telf@soroe.dk

Cello, kammergruppe, SMS-orkester

Tittit van der Pals

Jeg er fra Göteborg og har spillet cello, siden jeg var ti. Jeg startede på den kommunale musikskole i Kundsbacka udenfor Göteborg og fortsatte på musikgymnasium og folkhögskola i Sverige. I 1997 flyttede jeg til Danmark da jeg blev optaget på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Solistklasse har jeg studeret på Royal Northern College of Music og Royal Scottish Academy of Music and Drama. Og jeg har deltaget i internationale masterklasser hos bl. a. Raolph Kirschbaum, Peter Wispelwey, Arto Noras, Micha Strauss, Torleif Thedéen, Erling Blöndal Bengtsson og Marti Roussi.

Jeg holder meget af at undervise og arbejde med børn. Som underviser synes jeg, det er vigtigt, at en solid og naturlig grundteknik opbygges hånd i hånd med glæden at udtrykke sig musikalsk, og at min undervisning bygger på lige dele leg og koncentration.

Telefon:28 42 93 77

Email:tittit@vanderpals.com

Trommer, Band

Vincent Breum

Telefon:28 11 15 77

Email:vincentbreum@gmail.com

© 2019 Sorø Musiske Skole. All Rights Reserved.By Retpen