Musikskole
Musiklinjens opbygning – og hvad du får i dit medlemskab
Frø- og Spireholdene
Fra 2-6 år
På holdene arbejdes der med at stimulere og bygge videre på børnenes egen glæde ved at udfolde sig musikalsk gennem sang og bevægelse. Der leges med de forskellige musikalske byggeklodser: melodi, rytme, form og klang og børnene får de første vigtige oplevelser med at lave musik sammen med andre – at være en del af en musikalsk helhed. Undervisningen vil typisk ligge sidst på eftermiddagen og foregår i musiklokalet på den lokale skole.
Rytmefrøene
Børn i alderen 2 – 4 år og forældre. Holdstørrelse: 8 børn + forældre. 15 ugers undervisning. Opstart i august og januar.
INDMELDELSE
Se priser her
Sang, dans og leg, er det centrale i undervisningen, og det er vigtigt, at forældrene deltager aktivt på holdet.
Rytmespirerne
Børn i alderen 4 – 6 år (uden forældre). Holdstørrelse: 10 børn. 36 ugers undervisning.
Se priser her
Her arbejdes der videre med at spille sammen. Evnen til samarbejde og koncentration styrkes og flere typer instrumenter indgår i undervisningen.
Musikalsk værksted
For elever i 0.– 3. klasse
Disse hold placeres på elevernes hjemskole, og oprettes ved minimum 5 tilmeldte elever. Der arbejdes med grundlæggende færdigheder, og instrumenter som trommer, bas, klaver og sang inddrages i undervisningen. I løbet af sæsonen får eleverne mulighed for at prøve kræfter med et instrument.
Sæsonlængde 36 uger
Se priser her
Instrumental-/sangundervisning (soloundervisning)
For børn og unge fra 4. klasse og op til og med 24 år, tilbyder vi sang- og instrumentalundervisning, samt forskellige sammenspilshold, orkestre og kor.
Vores soloundervisning varer mellem 20 og 30 minutter.
På enkelte instrumenter er det muligt at starte tidligere end 4. klasse. Kontakt kontoret for mere information herom.
Vi har en Talentlinje for elever der er motiveret for at fordybe sig i det at spille og forstå musik. Holdene kræver ikke et særligt talent, til gengæld kræves det, at man er motiveret og har lyst til at bruge meget tid på musikken. Som elev på Talentlinjen skal man deltage i 40 minutters soloundervisning og 45 minutters almen musik (teori, hørelære/musikhistorie/rytmik/mm.). Derudover skal man være med i mindst ét af skolens orkestre, og deltage i koncerter og projekter vi arrangerer, som f.eks. temakoncerter og forestillinger. Ønsker man at blive en del af Talentlinjen, skal man tale med sin lærer, der foretager en vurdering og indstiller til denne undervisning. Vurderingen går både på motivation, modenhed og det nødvendige niveau på sit instrument.
Rytmisk kor
Vi har tre rytmiske kor, der alle ligger i lokale 1, i vores egne lokaler på Rådhusvej 11
(samme bygning som udskolingen på Sorø Borgerskole)
Børnekor for 0.-3. klasse
Tirsdag kl 14:15.15:00
Juniorkor for 4.-6. klasse
Tirsdag kl 15:00 – 16:00
Ungdomskor for gymnasie og udskoling
Tirsdag kl 16:15 – 17:30
Orkestre, sammenspil og workshops
De fleste orkestre, kor, sammenspil og workshops er en del af medlemskabet. Det betyder at det er gratis at deltage i disse, hvis du har et medlemskab. Workshops bliver slået op her på sitet.
Se listen over vores orkestre og kor her
Leje af instrument
For begynderelever er der mulighed for at leje et instrument, det koster kr. 55,- pr. måned.