Musikskole
Musiklinjens opbygning – og hvad du får i dit medlemskab
Frø- og Spireholdene
Fra 2-6 år
På holdene arbejdes der med at stimulere og bygge videre på børnenes egen glæde ved at udfolde sig musikalsk gennem sang og bevægelse. Der leges med de forskellige musikalske byggeklodser: melodi, rytme, form og klang og børnene får de første vigtige oplevelser med at lave musik sammen med andre – at være en del af en musikalsk helhed. Undervisningen vil typisk ligge sidst på eftermiddagen og foregår i musiklokalet på den lokale skole.
Rytmefrøene
Børn i alderen 2 – 4 år og forældre. Holdstørrelse: 8 børn + forældre. 15 ugers undervisning. Opstart i august og januar.
Se priser her
Sang, dans og leg, er det centrale i undervisningen, og det er vigtigt, at forældrene deltager aktivt på holdet.
Rytmespirerne
Børn i alderen 4 – 6 år (uden forældre). Holdstørrelse: 10 børn. 36 ugers undervisning.
Se priser her
Her arbejdes der videre med at spille sammen. Evnen til samarbejde og koncentration styrkes og flere typer instrumenter indgår i undervisningen.
Musikalsk værksted
For elever i 0.– 3. klasse
Disse hold placeres på elevernes hjemskole, og oprettes ved minimum 5 tilmeldte elever. Der arbejdes med grundlæggende færdigheder, og instrumenter som trommer, bas, klaver og sang inddrages i undervisningen. I løbet af sæsonen får eleverne mulighed for at prøve kræfter med et instrument.
Sæsonlængde 36 uger
Se priser her
Instrumental-/sangundervisning
Instrumental-/sangundervisning begynder i Basisskolen, hvor der i de første år typisk er holdundervisning, 2-3 elever sammen. Man kommer også med i musikklasse, hvor der undervises i bl.a. rytmik, teori og hørelære og sammenspil. Overbygningen er næste skridt, her begynder soloundervisningen der varer mellem 20 og 30 min, og det er muligt at tilmelde sig et af skolens orkestre.
Vi har to Talentklasser for elever med ekstra fokus på musik. Holdene kræver ikke et særligt talent, til gengæld kræves det, at man er motiveret og har lyst til at bruge meget tid på musikken. Man kan begynde fra man er 10 år. De yngste elever i Talentklassen får 30 minutters soloundervisning – mens de ældste elever får 40 minutters soloundervisning, 45 minutter almen musik (teori, hørelære/musikhistorie/rytmik/mm.) samt weekendkurser. Alle elever i Talentklasserne skal være med i mindst ét af skolens orkestre, og deltage i de projekter vi arrangerer, som f.eks. temakoncerter og forestillinger. Ønsker man at gå i Talentklassen, skal man tale med sin lærer, der indstiller til denne undervisning.
Orkestre, kor, sammenspil og workshops er en del af medlemskabet og for alle elever på overbygningen. Workshops bliver slået op her på sitet.
Se listen over vores orkestre og kor her.
Se priser her
Kor koster et indmeldelsesgebyr.
Leje af instrument
For begynderelever er der mulighed for at leje et instrument, det koster kr. 55,- pr. måned.
Rytmeboksen
– et tilbud rettet mod 4. – 6. klasses elever.
Musiklaboratoriet – Et tilbud til de 14 – 25 årige.
Sæsonlængde 36 uger
Hvis man vil gå til flere fag, købes der et medlemskab for hver af disse.
Se særlige priser for Det Lille Medlemskab.
Det er muligt at søge økonomisk friplads.
Se priser her
LydTryg
Drømmer du om at producere din egen musik, kan du ikke lade være med at dreje på knapperne og flytte rundt på højtalerne, eller vil du bare gerne vide, hvordan mixeren i øvelokalet virker? Så er Lyd-tryg lige noget for dig.
Vi skal lære de mest basale metoder og tilgange til lydteknik at kende – og ja, vi skal selvfølgelig prøve at skrue på alle knapperne! Alt sammen uden at du skal ud og bruge en formue på dyrt udstyr.
Vi skal arbejde med alt fra live lyd til alt det smarte, man kan på computeren. Vi samarbejder med Kulturcafé Ludvig, og Sorø Musiske Skole vil stille lokaler og midler til rådighed, så vi har de rigtige rammer omring os.
Vi skal arbejde med programmer som Garage Band, Logic og Pro Tools, og undervisningen vil møde dig der, hvor du er. Sammen med de andre deltagere vil vi løfte hinanden op, så vi ender med at kunne arbejde godt sammen til koncerter på Sorø Musiske Skole og på KUlturcafé Ludvig, i studiet og omkring vores egne produktioner – så musikken får den bedst mulige behandling, og udtrykket kan nå nye højder.
Joel Gjærsbøl Pedersen, som også er vores guitarlærer underviser på holdet, og han har erfaring med alt fra live-streaming af koncerter (MønSessions) til supernørderi med effektpedaler og gamle lydmaskiner. Joel har sit eget lydstudie, hvor han optager og producerer ved siden af undervisningen på Sorø Musiske Skole. Som udøvende musiker har han erfaringer fra nogle af de største lydstudier i Danmark, hvor han har arbejdet med mange af de mest benyttede danske lydteknikere og producere.