Musiklinjens opbygning

og hvad du får i dit medlemskab.

Læs mere om Det lille medlemskab, Spirehold, Musikalsk Værksted,  og instrumental- og sangundervisning  under rullegardinet MUSIK

Det lille medlemsskab
For de allermindste er der Spireholdene: Rytmefrøene fra 2-4 år, med en forælder der deltager og Rytmespirerne fra 4-6 år. Undervisningen foregår på den nærmeste  skole.

Næste skridt er Musikalsk værksted for elever i 0.– 3. klasse, det foregår på elevernes hjemskole. Vi arbejder med grundlæggende færdigheder og instrumenter som trommer, bas, klaver og sang inddrages i undervisningen. I løbet af sæsonen får eleverne mulighed for at prøve kræfter med et instrument.

Instrumental-/sangundervisning begynder i Basisskolen, hvor der i de første år typisk er holdundervisning,  2-3 elever sammen. Man kommer også med i musikklasse,  hvor der undervises i bl.a. rytmik, teori og  hørelære og sammenspil. Overbygningen er næste skridt, her begynder soloundervisningen der varer mellem 20 og 30 min,  -og det er muligt at tilmelde sig et af skolens orkestre.

Vi har en klassisk og en rytmisk Fokuslinje der er for dem der der vil bruge meget tid på musikken, er fokuserede og går i mindst 7. klasse efter sommerferien. Her får  man 30 min. sang- eller instrumentalundervisning og to lektioner sammenspil, hørelære og teori. Optagelse sker efter aftale med ens lærer, der indstiller til denne undervisning.

Orkestre og workshops  er for alle elever på overbygningen. Workshops bliver slået op her på sitet 10-15 gange om året
Se listen over vores orkestre og kor her.

Rytmeboksen – et tilbud rettet mod 4. -6. klasses elever.
Holdundervisning hvor sang og instrumenter som trommer, bas, klaver indgår. Der vil ikke være egentlig instrumental-undervisning, men der bliver mulighed for at få en grundlæggende instruktion, og et godt kendskab til musikkens forskellige begreber.  Hvis man er kommet på venteliste til et fag, kan man prøve dette hold, mens man venter på en plads på sit yndlingsinstrument, men man kan naturligvis også melde sig til holdet fra start.

Musiklaboratoriet – Et tilbud til de 14 – 25 årige.
Måske kom man aldrig rigtig i gang med at få lært et instrument, men vil gerne i gang. Måske leger man derhjemme med diverse musikprogrammer, måske laver man sine egne sange. Musiklaboratoriet er tænkt som holdundervisning, i et åbent eksperimenterende miljø, hvor udgangspunktet er det eleverne selv kommer med af ønsker, og hvor komposition, sangskrivning, computer, instrumenter og sang indgår.

Leje af instrument
For begynderelever er der mulighed for at leje et instrument, det koster kr. 55,- pr. måned.