Kunstlinjen er for dig der elsker at skabe noget med streger, farver og former.

På kunstlinjen undervises eleverne i kunstens mange arbejdsprocesser. Læreren bruger sine mange års erfaring som kunstner og kunstlærer til at skabe et sjovt og kreativt undervisningsforløb.

Der arbejdes værkstedsorienteret, og undervisningen er en vekselvirkning mellem lærerstyret oplæg og elevernes egne idéer. Undervisningen foregår i kreative rammer, hvor der er højt til loftet, med plads til sjove og skøre indfald. Der eksperimenteres og leges, og der tages hensyn til den enkelte elevs læring.

På holdene vil man være sammen med andre jævnaldrene, så kom og knyt nye venskaber med andre kunstelever!
Der vil i løbet af året være besøg på udstillinger, f.eks. på Sorø Kunstmuseum, og i godt vejr vil der også være mulighed for at arbejde udenfor.

Basisskole
Vi skal arbejde med grundfarver og kontraster. Vi skal male farvestrålende malerier, tegne og modellere både så det ligner, og så det slet ikke ligner. Når vi har styr på det grundlæggende, så skal vi arbejde med figur/anatomi og perspektiv, arkitektur og collage. Vi skal eksperimentere med forskellige teknikker, og lære det grundlæggende om, hvordan du komponerer et billede så det fungerer.
Efter tilmelding fordeler læreren eleverne efter niveau.

Overbygningen
For at gå på denne linje kræves det, at du i forvejen har gået 3 – 4 år til kunst, enten på Sorø Musiske Skole eller på en anden kunst/billedskole. Forløbet begynder med en rask genopfriskning af alt det grundlæggende inden for maleri, tegning og rummelige billeder. Herefter lægges undervisningen et niveau op. Vi arbejder med grafik, høj- og dybtryk, samt nye alternative grafiske arbejdsmetoder. Du kommer også til at arbejde med større skulpturelle projekter, små animationsfilm med alt det, det indebærer, og så arbejder vi selvfølgelig også med alt det, som du selv kommer med af ønsker. En undervisningsgang varer 2 timer

Fokuslinjen
Optagelse sker efter aftale med din lærer, der indstiller dig til denne undervisning. Fokuslinjen kræver ikke et særligt talent, til gengæld kræves det, at du er motiveret og har lyst til at bruge meget tid på din kunst. På denne linje gives en personlig og fokuseret undervisning, i kortere forløb, sideløbende med din øvrige undervisning på kunstlinjen.

Workshops
Hen over året tilbyder vi workshops, som elever fra Sorø Musiske Skole kan deltage i, gratis. Til en Workshop dykker man ned i et emne og fokuserer på hvad lige dét handler om. Vi tilbyder som regel workshops i  Tegneserier teknikker og tegning og striber, Liv i Ler, med indblik i forskellige måde at arbejde med ler, samt Det vilde Maleri, hvor vi maler og udtrykker os med alt andet end pensler.

Sæsonlængde 34 uger
Et medlemskab koster kr. 227,- pr. måned – opkræves i 3 rater a kr. 833,-

Lærer: Tina Elf

Tina Crop