Som noget nyt kan man nu lære at lave animationsfilm her på skolen.

Vi undersøger alle animationens genrer, fra stop-motion og håndtegnede tegnefilm til 3D og forskellige computerprogrammer. Vi vil udforske filmmediet, lære at lave storyboard og finde ud af hvordan vi bedst fortæller vores historier i billeder. Vi skal lege, lære og le, eksperimentere, hygge og ikke mindst se en masse animationsfilm.

Linjen er oprettet som en del af Ani-Lab, der er fælles projekt i Kulturregion Sjælland og støttet af Sorø Kommune. Se mere på www.ani-lab.net og på ani-labs facebookside.

Underviser og filminstruktør Mai Sydendal fortæller: “Ani-Lab er laboratoriet, hvor du lærer at lave animationsfilm.
Vi undersøger hvad animation kan og hvordan vi kan bruge det til at fortælle de historier, vi brænder for.
Ved at bygge, tegne, forme, finder klippe og klistre skaber vi en visuel verden og med animation giver vi den liv!
Vi undersøger, eksperimenterer og stiller masser af spørgsmål.
F.eks. Hvad skal der til for at skabe et godt univers?
Hvordan fortæller vi historien bedst i billeder, lyd og klipning?
Hvordan skaber man en god figur?
Hvilken musik vælger vi for at skabe den helt rigtige stemning?
Vi blander alt det håndholdt og analog (bygning af dukker og kulisser) med det digitale (iPads, computere) og ender med en boblende cocktail af kreativitet, dit personlige udtryk og din fortælleglæde”

Hold børn 10-12 årige
Hold unge 13-15 årige