Instrumental-/sangundervisning

Basisskolen
De første år, du går til et instrument/sang, går du på det, vi kalder Basisskolen. Her lægges undervisningen som holdundervisning,  2-3 elever sammen. 6-7 gange om året vil du sammen med din lærer, være sammen med andre elever i den ”musikklasse”, du tilknyttes. I musikklassen vil I få undervisning i almen færdigheder såsom rytmisk træning, grundlæggende teori og  hørelære og ikke mindst, sammenspil.

Du kan begynde på et instrument fra 2. klasse. Enkelte instrumenter, samt solosang er det dog først muligt at begynde på fra 4. klasse.
Fra 2. klasse kan du vælge ét af følgende fag:Violin, bratsch, cello, klassisk klaver, rytmisk klaver, klassisk akustisk guitar, rytmisk akustisk guitar, ukulele, slagtøj, blokfløjte, tværfløjte, klarinet, saxofon, trompet og trombone, el-bas.
Fra 4. klasse: Sang, obo,  el–guitar, kontrabas.

Overbygning
Efter basisskolen er det muligt at få soloundervisning, og det er muligt at tilmelde sig et af skolens orkestre. I overbygningen vil du få minimum 20 min. solo-undervisning på dit instrument/sang, om du skal have mere, er op til din lærer. Ingen vil dog få mere end 30 min. soloundervisning.

Fokuslinjen
Optagelse sker efter aftale med din lærer, der indstiller dig til denne undervisning. Fokuslinjen kræver ikke et særligt talent, til gengæld kræves der, at du er motiveret, og har lyst til at bruge meget tid på din musik, og at du går i mindst 7. klasse efter sommerferien. Vi har både en klassisk og en rytmisk linje. På fokuslinjen får du 30 min. sang- eller instrumental-undervisning pr. uge, og 2 lektioner sammenspil, hørelære og teori pr. uge.

Orkestre og workshops
Orkestre er for elever der går i overbygningen. Workshops er for alle elever, medmindre workshoppen, af særlige grunde, kræver særlige forudsætninger. Disse vil løbende blive slået op her på sitet med mulighed for tilmelding.
Vi forventer, at der vil være ca. 10-15 workshops i løbet af skoleåret.
Se listen over vores orkestre og kor her.

Leje af instrument
For begynderelever er der mulighed for at leje et instrument, det koster kr. 55,- pr. måned.