Lær at lave animatinsfilm i Ani-Lab

et stort samarbejde mellem kommunerne i Kulturregion Midt- og Vestsjælland er der blevet skabt et helt nyt undervisningstilbud, hvor børn og unge kan arbejde og eksperimentere med animationsfilm som genre. Det nye tiltag hedder Ani-Lab, Animations-Laboratoriet, og får i Sorø til huse på Sorø Musiske Skole. Her skal der arbejdes med levende tegninger, laves egne film.

I alt er otte kommuner er gået sammen i det storstilede projekt og vi er glade for at kunne åbne endnu en linje udover de tre vi har i og vi ser det som en naturlig forlængelse af det vi allerede udbyder. Animation er et fag der er med til at binde de øvrige tre linjer, musik kunst og teater yderligere sammen.

Fra onsdag i uge 35 og 14 uger derfra undervises der hver onsdag på to hold, et for de 10-12 årige og et for de 13-15 årige. Animationsinstruktør Mai Sydendal, uddannet fra Filmskolen, kommer til at stå for undervisningen på den nyoprettede animationslinje. Sammen med to andre undervisere står hun for det faglige indhold i alle otte kommuner og de har i fællesskab udarbejdet en overordnet plan for hvad man kommer til at lære på Ani-Lab.

14 ugers undervisning på Animationslinjen koster kr. 200,00!

Robot

PÅ linjen kommer vi til at arbejde med at undersøge hvad animation kan og hvordan man kan bruge animation til at fortælle de historier, man brænder for. Der skal bygges, tegnes, formes, klippes og klistres og derigennem skaber vi en visuel verden der animeres og dermed får liv. Der skal eksperimenteres med hvordan man skaber en god rolle til sin film og i en skøn blanding af bygning af kulisser og digital bearbejdning kommer eleverne til at lave deres egne film.

Animationsfilm som genre lever og indgår i de fleste børn og unges egen kultur og visuelle virkelighed. At skabe en velfungerende lille film selv, er en lang og spændende proces.
Som en del af projektet er der en stor fællesvisning i en biograf i regionen og der kommer til at være en animations-camp, hvor man møder børn og unge fra de øvrige kommuner og arbejder sammen og ser hinandens film.
Der er 12 pladser på hvert hold der fordeles efter først til mølle princippet, tilmelding foregår via hjemmesiden

www.anilab.net